Rosenkål med karamelliseret Merlot-dressing, appelsin og valnødder
Del
Rosenkål med karamelliseret Merlot-dressing, appelsin og valnødder
Denne ret kombinerer det bitre, det søde og det friske på en måde, der får selv skeptikere til at holde af rosenkål. De varme, stegte rosenkål får en dyb, karamelliseret dressing baseret på CARDENAU Merlot-eddike, mens den rå, fint snittede rosenkål giver friskhed og sprødhed. Appelsin, valnødder, citron og Piment d’Espelette binder det hele sammen.

Tid: 30 minutter | Sværhedsgrad: Let | Portioner: 4
Ingredienser
- 400 g rosenkål (halvdelen halveres, halvdelen fint snittes)
- 2 appelsiner (skåret i lameller, saften gemmes)
- En håndfuld valnødder
- 1 citron (revet skal)
- En håndfuld friskhakket persille
- 3–4 spsk CARDENAU Merlot-eddike
- 1–2 tsk sennep efter smag
- 1 tsk honning
- Piment d’Espelette
- CARDENAU ekstra jomfruolivenolie
- Havsalt og friskkværnet peber
- Champagne-Ardenne eddike (til justering)
Sådan gør du
Trin 1: Forbered rosenkålen
Halvér halvdelen af rosenkålene. Snit den anden halvdel meget fint, så den får karakter som en slaw. Hak persille og skær appelsinerne i lameller. Gem al saften.
Trin 2: Steg de halve rosenkål
Varm en pande godt op med olivenolie. Steg de halve rosenkål med skærefladen nedad, til de får en tydelig karamellisering og bliver møre, men stadig har bid.
Trin 3: Lav den varme Merlot-dressing
Tag de stegte rosenkål af panden. I den samme pande hælder du appelsinsaft, sennep, Merlot-eddike, honning, salt og en smule Piment d’Espelette. Lad det koge ind, og deglacer panden, så alle karamelliserede smagsstoffer opløses. Reducér, til det tykner som en let karamel.
Trin 4: Vend dressingen med de varme rosenkål
Kom de stegte rosenkål tilbage på panden og vend dem grundigt i den varme dressing.
Trin 5: Lav den friske rosenkålssalat
Bland den fint snittede rosenkål med lidt Merlot-eddike, olivenolie, persille, appelsinlameller, salt og Piment d’Espelette. Den skal smage friskt og let syrligt.
Trin 6: Anret
Læg de varme rosenkål nederst, og top med den friske salat. Afslut med ristede valnødder, revet citronskal og en smule appelsinskal. Smag til og justér syren med et par dråber Champagne-Ardenne eddike, hvis retten skal løftes.
Gode råd fra køkkenet
- Merlot-eddike giver en dyb, frugtsød syre, som klæder karamelliseret grønt.
- Hvis du vil have endnu mere friskhed, så brug en smule Champagne-Ardenne eddike som “finish”.
- Valnødder kan erstattes med hasselnødder eller mandler.
- Retten kan serveres lun eller kold, den holder sig flot i teksturen.
Fordi smagen starter med det, du vælger.